Natació per a
Gent gran

QUÈ ÉS?

La natació per a la gent gran és una activitat especialment orientada a fomentar la familiarització i l’aprenentatge de la natació en aquesta franja d’edat. Amb l’objectiu de proporcionar beneficis tant físics com mentals, aquesta pràctica està dissenyada perquè mai sigui tard per aprendre, promocionant un estil de vida actiu i saludable.

L’objectiu principal de les sessions és assolir habilitats bàsiques aquàtiques, incloent la flotació, el moviment eficient a l’aigua i l’aprenentatge o perfeccionament dels diferents estils de natació. Les classes són adaptades per a respectar el ritme i les capacitats de cada participant, oferint un ambient segur i confortable on aprendre i gaudir de l’aigua.

BENEFICIS DE LA NATACIÓ PER A GENT GRAN

  • Tonificació Muscular i Flexibilitat: La natació ajuda a mantenir la massa muscular i augmenta la flexibilitat, essencial per a la mobilitat i la salut en la tercera edat.
  • Aliviament de Dolors Articulars: Especialment recomanada per a persones amb dolors cervicals, d’esquena, lligaments i articulacions, l’activitat aquàtica alleuja les inflamacions i millora la mobilitat.
  • Salut Cardiovascular: Regular la respiració, enfortir el cor, i regular la pressió arterial són algunes de les avantatges cardíaques de la natació, a més de reduir el risc de malalties cardíaques.
  • Millora de l’Estat de Forma: La natació permet a la gent gran mantenir o millorar el seu estat de forma i recuperar agilitat, essencial per a una bona qualitat de vida.
  • Prevenció de l’Osteoporosi: L’exercici aquàtic enforteix ossos i músculs, ajudant a prevenir l’osteoporosi, una condició comuna en la gent gran.
  • Estimulació de la Circulació Sanguínia: Millora la circulació, beneficiant la salut general del cos.
  • Enfortiment del Sistema Cardiorespiratori: Contribueix a una millor funció pulmonar i circulatòria.
  • Benestar Mental: Ajuda a reduir l’estrès i a relaxar la ment, millorant l’estat d’ànim i el benestar emocional.

DURACIÓ

Cada sessió té una duració de 45 minuts. És important que les classes siguin dirigides per professionals especialitzats en activitats aquàtiques per a la tercera edat, assegurant-se que cada exercici sigui segur i adequat per als participants.

En resum, la natació per a la gent gran ofereix una oportunitat meravellosa per mantenir-se actiu, saludable i connectat. Aquesta activitat no només promou la salut física sinó que també ofereix un espai per al relaxament, la socialització i el gaudi personal.

HORARI

DIMARTS: 10.00 a 10.45 h

DIJOUS: 10.00 a 10.45 h

NATACIÓ PER A GENT GRAN